2 корисних рецепта торта, для яких не потрібна молочка

2 полезных рецепта торта, для которых не нужна молочка

Іноді можна побалувати себе солодким. При цьому, якщо ви не їсте молочні продукти, ми знайшли вихід. Заглянули в колекцію рецептів BBC і побачили там торти, для виготовлення яких не потрібна молочка. Ділимося з вами.

Шоколадний торт

2 полезных рецепта торта, для которых не нужна молочка

Інгредієнти:

  • 150 мл оливкової олії
  • 50 г какао-порошку
  • 125 мл кип’яченої води
  • 2 ч. л. екстракту ванілі
  • 150 г мигдалю
  • 1/2 ч. л. соди
  • сіль
  • 200 г цукру
  • 3 яйця

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити деко олією, і розстелити пергамент. Воду і какао збийте блендером до однорідної маси, додайте ванільний екстракт і відкладіть. В іншій маленькій мисці змішайте мелений мигдаль (або борошно) з содою і дрібкою солі. В окремій ємності збийте яйця з цукром і оливковою олією приблизно 3 хвилини. Влийте суміш з какао, продовжуйте збивати. Додайте суміш з мигдалем і збивайте. Темне рідке тісто вилийте у форму або на деко. Випікати 40-45 хвилин.

Лимонний пиріг

2 полезных рецепта торта, для которых не нужна молочка

Інгредієнти:

  • 2 великих клементина
  • 4 яйця
  • 1 великий лимон
  • 160 г цукру
  • 100 мл оливкової олії
  • 175 г мигдалю
  • 2 ч. л. розпушувача

Для сиропу:

  • 15 г лимонного цукру
  • 1 великий лимон, тільки сік

Для подачі:

  • цукрова пудра
  • 250 мл збитих вершків
  • 2-3 апельсина, часточки

Спосіб приготування:

Помістіть клементини в каструлю і накрийте водою. Доведіть до кипіння і обережно кип’ятіть 20-30 хвилин до готовності. Дайте їм охолонути. Наріжте їх навпіл. Роздрібніть їх блендером, включаючи шкірку. Розігріти духовку до 180 градусів, змастіть деко або форму маслом, застелити пергаментом. Збийте яйця, лимонну цедру і цукор в мисці. Додати оливкове масло і продовжувати збивати. Додайте клементинную пасту, потім мелений мигдаль і розпушувач. Покласти суміш у форму або на деко і випікайте протягом 50 хвилин. Між тим, щоб зробити сироп, розчиніть цукор в лимонному соку у невеликій каструлі на повільному вогні. Зробіть багато маленьких отворів по всій площі пирога і залийте в них сироп. Коли пиріг охолоне, подавати з цукровою пудрою і вершками, і часточками апельсина.

Смачні і дуже легкі рецепти ласощів можна приготувати вдома у будь-який час.

Читайте також 5 десертів спекотного літа, які піднімуть вам настрій