10 суперздатностей води в порятунку ваших страв

10 суперспособностей воды в спасении ваших блюд

Вода – дуже важливий інгредієнт в приготуванні страв, але їй можна знайти ще багато корисних застосувань!

Ділимося кулінарними лайфхаками з використанням води, які полегшать вам перебування на кухні:

1. Використовуйте воду при приготуванні яєчні

Ваша яєчня вийде ідеальною, якщо ви приготуєте її на олії з невеликим додаванням води. Воду в сковороду з яєчнею потрібно додавати в той момент, коли білок тільки почне застигати.

10 суперспособностей воды в спасении ваших блюд

2. Додайте холодну воду при варінні бобових

Як відомо, бобові варяться дуже довго. Але цей термін можна значно скоротити, якщо кожні 5-10 хвилин додавати в каструлю по ложці холодної води!

3. Зберігайте зелень в склянці з водою

Так ви надовго збережете її від занепаду! А якщо листочки зелені трохи пожовкло, замочіть їх у холодній воді – так ви повернете їх до життя.

4. Використовуйте воду для отримання потрібної текстури пасти

Правильна паста повинна мати кремовою текстурою. Щоб домогтися саме такий, відлийте трохи води, в якій варилися макарони, а потім використовувати її для отримання потрібної консистенції.

10 суперспособностей воды в спасении ваших блюд

5. Розбавляйте водою занадто густі супи

Це найпростіший спосіб врятувати блюдо, яке вийшло тягучим і далеким від ідеалу. Вода не змінить смак і аромат готового супу, зате розбавить його і зробить більш приємним.

6. Створюйте оптимальні умови для випічки

Для деяких видів випічки дуже важлива вологість в духовці. Використовуйте звичайну воду, налиту в ємність, щоб створити м’який пар.

7. Запікайте м’ясо на водяній бані

Водяна баня допоможе вам ідеально запекти м’ясо і домогтися соковитого смаку і чудового аромату! Додатковий бонус – м’ясо точно не підгорить.

10 суперспособностей воды в спасении ваших блюд

8. Додавайте воду при обжарке овочів

Невелика кількість води, доданої при обжарке овочів, допоможе їм максимально розкрити всі свої смакові відтінки.

9. Використовуйте воду для приготування соусів

Не викидайте залишки прилип до стінок каструлі страв! Наприклад, додайте трохи води, вершкового масла і лимонного соку в сковороду, в якій готувалася курка, і отримаєте чудовий соус.

10. Розбавляйте водою густі салатні заправки

Якщо заправка для салату вийшла дуже густий, просто додайте до неї трохи води. Так ви збережете її смак і досягнете потрібної консистенції.

10 суперспособностей воды в спасении ваших блюд

А які хитрощі з використанням води в кулінарії відомі вам?

Читайте також Сезонна кухня: 4 незвичайні рецепти з помідорів